Bergwandelen

Weg van alle drukte naar de stilte en rust van het indrukwekkende berglandschap! Ons doel is, dat jij de magie van de bergen zult ervaren.

IMG_6181
c839e6de-8409-43c1-8424-1220de53ac7b
IMG_6046

Dagtocht

Met een lichte rugzak op de gezonde buitenlucht in. Na een dag vol verbazingwekkende panorama’s keer jij ‘s avonds moe, maar voldaan weer terug naar jouw eigen onderkomen. Onze dagtochten zijn in drie categorieën opgedeeld, namelijk groen, blauw en rood.

Huttentocht

Meerdaagse tochten brengen jou naar prachtige plekken waar men met de kabelbaan of met de auto niet kan komen. Eenmaal aangekomen in een sfeervolle berghut voor de overnachting kan heerlijk worden ontspannen. Onze huttentochten kunnen in twee categorieën worden opgedeeld, namelijk blauw en rood. 

Aanbod Bergwandelingen

Dagtochten

Huttentochten

Dagtochten

Wandeling Thumersbach

Thumersbach-Schwalbenwand


Een autorit met mooie uitzichten over het dal van Thumersbach en het meer van Zell am See leidt naar Mitterberghof (1200 meter hoogte), het startpunt van deze wandeltocht. Na een tijdje door het bos te hebben gelopen is boven de boomgrens in de verte het kruis van de Schwalbenwand al te zien. Dit is het hoogste punt (2011 meter) en tevens een vertrekpunt voor paragliders. Erg leuk om naar te kijken tijdens een welverdiende pauze! De weg wordt ongeveer een uur lang vervolgd over de kam van de berg naar Schönwieskopf. Aan de ene kant is Hochkönig zichtbaar, en aan de andere kant Kitzsteinhorn en Groβglockner. Tijdens de afdaling zullen deze beelden regelmatig in de herinnering naar boven komen!

Klamsee van boven gezien

Klammsee-Eder Grundalm


Het azuurblauwe water van de Klammsee laten wij achter ons voor een uitdagende klim. Onderweg omhoog komen wij langs een grote waterval. Bij de Eder Grundalm aangekomen wordt een pauze gehouden bij de berghut. Hier wordt o.a. huisgemaakte schnaps verkocht. De route leidt ons verder over een panoramaweg met indrukwekkende uitzichten op Kaprun, Zell am See, en de stuwmeren. Met een beetje geluk laat de lokale marmot zich ook nog zien en/of horen!

Sigmund Thun Klamm

Sigmund-Thun-Klamm en Panoramaweg


Adembenemende wandeling door een door ijs, sneeuw en smeltwater uitgeslepen kloof. Aan het einde van de klam volgt een ronde om het aangelegen meer met azuurblauw water. Daarna laten wij de klam achter ons en komen na een kleine klim uit bij de panoramaweg. Vanaf hier kijken wij uit over Kaprun, Zell am See, en de omliggende bergen. Het einde van de tocht is het centrum van Kaprun, waar kan worden genoten van een hapje en een drankje! 

Huttentochten

DSC01886

Kolm Saigurn

(2-daagse)
Een prachtige en veelzijdige wandeling. Al snel wordt je omgeven door meerdere watervallen en een bijzondere natuur. De eerste dag komen wij aan bij een van de vele gletsjers die deze omgeving rijk is. Deze gletsjer omgeving bevat een grote historische waarde, die met de wandeling ook duidelijk zal worden. Wij overnachten dicht bij de gletsjer in een berghut. De tweede dag dalen wij eerst 500 meter, en vervolgen dan onze weg door een moerasachtig gebied met een bijzondere flora en fauna. 

huttentocht Fush Kaprun

Fusch-Kaprun

(2-daagse)
De wandeling start met een steile klim door het bos, waarna een sprookjesachtig landschap op ons wacht. In de door hoge bergtoppen omringde almweiden bloeien de mooiste bloemen, en grazen de koeien er lustig op los. Na een overnachting op 2176 meter hoogte in de authentieke berghut Gleiwitzer Hütte, volgt de afdaling richting Kaprun. De verschillende gletsjers van de Hohe Tauern lijken nu bijna binnen handreik!

Wandeling Hollersbach

  Hollersbachtal-Kratzenbergsee

(2-daagse)
De route begint door een prachtige vallei, waar een rivier doorheen loopt. Verderop in het dal is te zien, dat de rivier ontstaat, doordat vier verschillende watervallen samenkomen. Een van deze grote watervallen is vlakbij het wandelpad omhoog de ruige berg op. Eenmaal boven aangekomen, checken wij in bij De Neue Fürther Hütte. Deze ligt op 2201 meter hoogte bij de Kratzenbergsee. Veel wandelaars vinden het heerlijk om een frisse dip te nemen in dit grote bergmeer!